marți, 10 aprilie 2012

Agatele

O varietate de cuart, cu straturi succesive ce isi imprumuta culoarea si o diversifica in functie de mineralele din jur, agatele se disting prin modelul atractiv dungat si senzatia de rece pe care o dau pe piele. Uneori, aceeasi piatra semipretiasa prezinta zone discrete translucide sau in culori pastel pentru ca imediat in apropiere sa se arunce in tonuri stridente, inchise, mate. Ca si curiozitate, celebrele camee erau confectionate din agat.

Deoarece i se atribuiau proprietati magice, era folosita in ritualuri si se credea ca ajuta  impotriva pericolelor.

Agatele sunt incarcate cu energie, sunt pietre reci si care nu-si schimba proprietatile in timp, ajuta in concentrare si creatie, amelioreaza oboseala ochilor, durerile de cap si ceafa, au efecte benefice pentru buna functionare a sistemului limfatic. Echilibreaza si combate starile extreme (furie, manii), linistesc in stari febrile si au actiune de limpezire, blanda, aplicate asupra zonei afectate.

Pe plan psihic, agatul este un bun deblocant, ajutand accesul catre zona sentimentala si mentala, eechilibreaza energiile yin si yang iar efectele se observa in aura.

Este o piatra a norocului, a energiilor pozitive, a linistirii si a optimismului, cu un puternic caracter curativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu